torsdag den 16. april 2015

Leverance uge 16 - Video 2


Video 2 - Vis et videoklip med en samtale, hvor ‘udtryk’ bliver forstået helt forskelligt, når der skiftes kontekst.

Handling:
En person med en DF-trøje sidder i et venteværelse og læser avis. En Dansker kommer ind og sætter sig ved siden af. Danskeren nikker anerkendende og smilende til ham med DF-trøjen. 
Lægen som er en muslimsk kvinde kalder ind personen med DF-trøjen ind og her opstår en akavet situation mellem læge og patient. 



Analyse: 
Her ses hvordan udtrykket kan forstås på to forskellige måder, i forhold til hvilken kontekst vi kommunikerer i. En gruppe danskere vil måske ikke tænke endvidere over den t-shirt person 3 vælger at møde op i. Det vil måske blot forstås som en politisk holdning, som ikke kræver yderligere forklaring.
I et miljø med personer af anden-etnisk herkomst kan et udtryk som denne DF-trøje let misforstås. Den kan tolkes negativt i og med det budskab personen kommunikerer ved at have lige netop den trøje på i denne kontekst. I denne video er det tydeligt, at den muslimske læge tolker altså denne person som racist og hun føler sig utryg/provokeret ved nu at skulle undersøge på denne person.

Her ses et tydeligt eksempel på hvad vi kommunikerer, ved den måde vi udtrykker os på, som i denne situation er non-verbalt og hvor påklædningen har stor betydning for vores kommunikation. Dette er et eksempel på at det samme udtryk (DF -trøjen), kan opfattes vidt forskelligt alt efter hvilke kontekster vi bevæger os i.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar