torsdag den 23. april 2015

Analyse af kommunikative samspil i vores video


Kropssprog

Nadia: Sidder i skrædderstilling, hun er ivrig efter at spille på ipad’en og vil gerne blande sig når Emil spiller.
Da hun får af vide at hun må vente på tur, ligger hun armene over kors og udtrykker utilfredshed. Kort efter da Emil er gået, skuler hun rundt, for at sikre at ingen ser hende.
Da hun endelig får fat i ipad’en viser hun begejstring og smågriner.
Da Emil kommer tilbage, bliver hendes kropsprog lukket og afvisende, da hun vender sig væk fra Emil, i det øjeblik han kommer ind af døren. Nadias ansigtsudtryk siger at hun er velvidende om at hun nu har magten over ipad’en. Hun har et lille hoverende smil på læben.
Da pædagogen bryder ind i skænderiet, ændrer Nadias attitude sig fra at være lukket til at være åben, aktivt lyttende og opmærksom på pædagogen.

Emil: Han er meget optaget af ipad’en og afviser Nadia i hendes forsøg på at blande sig. Pludselig kommer han i tanker om at han skal på toilettet, han kigger lidt forvirret rundt og ligger ipad’en fra sig uden nærmere eftertanke.
Da han kommer tilbage, er hans kropssprog insisterede på at få ipad’en tilbage. Til gengæld er hans ansigtsudtryk er passivt, men med hans ivrige forsøg på at tage den tilbage, udtrykker ejerskabsfornemmelse over for ipad’en. På samme måde som Nadia, ændrer Emils kropssprogs sig også da Hanne bryder ind, til at være mere imødekommende og lyttende.

Pædagog:  Hanne er optaget, da Nadia henvender sig til hende. Hun giver Nadia et anerkendende nik, samtidig med at hun færdiggør det hun er i gang med.  Hun giver Nadia beroligende smil, før hun går videre.
Da hun senere vil løse konflikten mellem børnene, henvender hun sig med det samme til ipad’en som er problemet i denne konflikt.
Hun kigger på Nadia og Emil, da hun forsøger at uddelegere rollerne i den foreslåede leg. Hun prøver ved hjælp af at pege på ipad’en og skubbe den hen til dem at opfordre til at spille sammen.

Parasprog
Vi har observeret meget lidt parasprog i videoen. Nadia udbryder et lille ‘’argh’’, da Hanne fortæller at hun stadig skal vente lidt, før det bliver hendes tur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar